Hoe stress in je geest en werkruimte te verlichten

StilettoBlade Por StilettoBlade 37 vistas

Verkoper Motivationeel
Hoe stress in je geest en werkruimte te verlichten

Inleiding

Mijn naam is Stiletto Blade – maar je mag me gewoon Ivy noemen.

Ik ben hier slechts 2 weken bij All Things Worn en dit zal mijn eerste blog OOIT zijn.

Ik heb altijd een voorkeur gehad voor het schrijven van korte verhalen, beschrijvende stukken & gedichten - maar heb nooit de sprong naar het bloggen gemaakt.

Gedurende mijn leven heb ik mijn goede, slechte en lelijke momenten gehad - zoals de meesten van ons - echter, het leren omgaan met stress is altijd een moeilijke taak geweest, vooral op het werk.

Ik heb mijn hele werkende leven in snelle en werklastige carrières gewerkt. De stressniveaus die gepaard gingen met dit type werk werden heel snel de norm voor mij.

In mijn vroegere carrièrejaren zou ik thuis komen van een werkdag en proberen te ontstressen door mijn toevlucht te nemen tot toxische kortetermijnontsnappingen zoals drinken, roken, overeten, zelfsabotage, impulsaankopen, enz.

De kortetermijnoplossingen zorgden er uiteindelijk alleen maar voor dat ik me slechter voelde, vallend in een continue vicieuze cirkel. Het was pas toen ik ongeveer een jaar geleden een gezondheidsschrik kreeg dat ik besloot... genoeg.

Stress Doodt

Letterlijk.....

Een lichaam en geest die constant onder stress staan is dodelijk. Lange termijn effecten van stress kunnen leiden tot levensbedreigende ziekten, depressie en angst.

Ik ben geen psycholoog of dokter - hoewel ik wel geloof dat stress zijn lelijke kop vaker kan opsteken als de persoon die het ervaart al last heeft van angst of een vorm van depressie.

De Oproep Van Wakker Worden

Ga terug naar iets meer dan een jaar geleden, ik ging van 75kg (165lbs) naar onder de 50kg (110lbs) in een karige 2 maanden. Ik zou elke ochtend huilen terwijl ik mijn haar waste. Plukken haar vielen van mijn hoofd, ving het op tussen mijn vingers voordat het voor altijd weggespoeld werd. Toen ik in de spiegel keek, staarde een uitgehold, vermoeid en onbekend gezicht terug.

Tijdens de Covid-19 pandemie en onverwachte familiezaken/dood - had ik ingestemd met een promotie op mijn werkplek. Ik was net terug verhuisd naar Australië vanuit het buitenland. 3 maanden in de promotie belandde ik in het ziekenhuis. Er werd mij verteld om wakker te worden en te beginnen met zorgen voor mezelf omdat mijn gezondheid overeenkwam met een 60-jarige in een 29-jarig lichaam.

Verandering

Manieren om stress thuis te verminderen

De manier waarop ik dingen thuis deed en hoe ik mijn tijd thuis doorbracht veranderen was de eerste stap naar herstel.

Verloren raken in je favoriete boek voor soms uren kan je geest stimuleren en wonderen voor je doen.

Ik heb altijd van lezen gehouden, het hoeft niet eens een fysiek boek te zijn - het kan een blog of een e-book zijn - maar het is goed om je ogen rust te geven van constante schermtijd.

Zet huishoudelijke taken op bepaalde dagen zodat je niet overwerkt raakt maar ze toch allemaal in een redelijke tijd kan volbrengen. Vergeet niet om jezelf een vrije dag te geven! Het brengt ongeluk om op zaterdag huishoudelijke taken te doen, volgens mijn grootmoeder.

Ruim op, herdecoreren, herschilderen, de woonkamer verplaatsen, die lelijke kussen weggegooien - als het je stoort, doe het dan gewoon. Je zult je zo fris voelen erna, of de verandering nu goed was of niet. Je weet in ieder geval nu de uitkomst en kunt het uit je gedachten vrijgeven.

Neem langere en koudere douches! Na je gebruikelijke douche, draai het water zo koud als je kunt verdragen (hoe ijziger hoe beter) en sta eronder, gezicht omhoog, spieren ontspannen voor een minimum van 60 seconden. Dit heeft mij persoonlijk enorm geholpen. De rush die door je aderen verspreidt als het ijzige water je gezicht treft, ontspant je dan volledig. Blijkbaar helpt het draaien van het water naar koud om de stressniveaus in het hoofd en het lichaam te verlagen alsook acne!

Maak ten slotte tijd voor jezelf. Verwen jezelf met een massage, pedicure, nieuw haarkleur of ga voor een solowandeling. Ik heb in de buurt van het strand, bos, sneeuw en stad gewoond. Wat ik het meest hou is het vinden van mooie schuilplaatsen met pittoreske landschappen tijdens wandelingen.

Tijd voor jezelf maken kan ook iets creatiefs zijn zoals tekenen, schilderen, meubels restaureren en digitale inhoud creëren zoals video's en afbeeldingen.

Als je mij kent, weet je dat ik dol ben op tekenen.

Het helpt om de geest te ontspannen.

Manieren om stress op het werk te verlichten

Of je nu thuis werkt, in een kantoor of op een bouwplaats - het maken van enkele kleine veranderingen rond je werkplek, vergelijkbaar met thuis, zal helpen om je geest kalm en gefocust te houden.

Lijsten zijn je vriend. Ik hou van lijstjes. Soms wanneer je werklast de volledige capaciteit bereikt, wordt het overweldigend - waardoor het moeilijk wordt om je op één ding te focussen, proberen te multitasken, haastig werk, fouten maken en niet weten waar het eindigt. Lijsten helpen me precies te zien wat er gedaan moet worden. Ik ga zelfs zo ver als een vierkant naast de taak tekenen, alleen maar zodat ik het het grote groene vinkje kan geven! Het geeft je een gevoel van prestatie en je kunt je vooruitgang bijhouden. Zorg ervoor dat je welverdiende pauzes neemt en beloon jezelf voor het harde werk.

Dit brengt me naar de volgende verandering die me heeft geholpen. Pauzes. Vanwege de hoeveelheid werk die meestal op mijn bureau was opgestapeld, zou ik lunchen aan mijn bureau terwijl ik werkte of de lunch helemaal overslaan en gewoon de hele dag door snacken.

Nu zit ik elke dag buiten (als het weer het toelaat) die ik kan. Ik neem mijn volledige pauze en verwijder mezelf van de werkplek. Niet alleen om onderbreking te voorkomen maar ook om frisse lucht in te ademen en ten minste eenmaal gedurende de dag de zon op mijn gezicht te voelen.

Maak je ruimte - jou. We brengen het grootste deel van onze dagen door op onze werkplekken, sommigen in kantoren, sommigen in vrachtwagens, sommigen in centra enzovoort. Iets speciaals toevoegen, zelfs als het een klein hangertje aan een ketting is of een foto van je favoriete mensen, houdt thuis dichtbij tijdens de lange werkdagen. Gelukkig heb ik een heel bureau om te versieren met kleine dingen die me blij maken en me herinneren waarvoor ik hard werk.

Tot slot, verwijder jezelf uit toxische omgevingen, mensen of situaties. Dit kan in sommige gevallen moeilijk zijn, probeer jezelf dus tenminste op afstand te houden.

Stress is besmettelijk.

Als je een werkcollega of baas hebt die consequent gestrest is op het werk, kan het uitputtend zijn en in de meeste gevallen op jou overgaan. Ik wist dat een bepaalde werkcollega 's ochtends niet het gelukkigst was en realiseerde me snel dat het mij en het begin van mijn werkdag ook beïnvloedde.

Ik vermijd nu om met hen te interageren tenzij ik later op de dag moet. Ik ben ook mijn bureau verder weg van het kantoor van de baas verplaatst zodat ik niet elk probleem dat gedurende een 9 uur durende dag optreedt hoor.

Het zijn echt de kleine dingen ︎

Uitkomst

En nu zijn we hier.

Hoofd vol haar, lichaam straalt, terug naar normale grootte, ik slaap meer, ik eet meer, ik lach meer. Ik voel me innerlijk en uiterlijk gezonder.

Ik kijk ernaar uit om wakker te worden en te kiezen welke stiletto's en panty's ik ga dragen voor het werk. Moet ik lippenstift dragen die erbij past?

Ik ben minder gestrest en meer gefocust dan ooit.

Ik zal toevoegen, deze extra tijd en ruimte die ik mezelf heb gegeven, gaf me het vertrouwen dat ik niet wist dat ik had om mijn ATW-account te openen.

En ik ben zo blij dat het zo is gegaan.

Ik heb enkele geweldige en vriendelijke mensen ontmoet. Een vonk in mijn seksuele leven is opnieuw aangewakkerd. Ik leer mijn ware zelfwaarde kennen.

We moeten ons herinneren om onze tijd te nemen met dingen. Laat niet toe dat wat buiten onze controle ligt onze geesten overneemt. Sta meer tijd voor onszelf toe.

Ik hoop dat deze stappen/veranderingen die mij uit een stressspiraal hebben geholpen, een ander kunnen helpen ︎

Bedankt voor het lezen,

Ivy x


Por StilettoBlade

...

View Profile >


¿Interesado en contribuir a nuestro increíble blog comunitario? ¿Por qué no te pones en contacto con nuestro amable equipo?


Más de nuestro Blog