ROTZOOI – Ontwerptips voor het maken van opvallende, professionele advertenties voor sekswerkers

Tehcaffeinator Por Tehcaffeinator 18 visualizações

Verkoper Tips voor verkopers
ROTZOOI – Ontwerptips voor het maken van opvallende, professionele advertenties voor sekswerkers

Als verkopers zijn onze listings en advertenties de eerste en grootste representatie van wie we zijn naar potentiële kopers toe. Het doel is om verleidelijke foto's te hebben die de koper laten stoppen met scrollen of zoeken en ons een DM sturen. Ik ben al een tijdje aan het experimenteren met grafisch ontwerp, en ik ben hier om enkele tips door te geven die ik onderweg geleerd heb.

Om te beginnen, heb je wat fantastische foto's nodig. Ik raad ZEER aan te investeren in een ringlicht met een statief/telefoonhouder en een afstandsbediening – Als ik mijn afstandsbediening verlies (wat constant gebeurt), zal ik zelfs niet de moeite nemen om foto's te nemen totdat ik het vind. Zorg ervoor dat je foto's goed verlicht en niet wazig zijn. Meer dan waarschijnlijk heb je dit al tot een wetenschap geperfectioneerd - ik heb al veel andere blogposts over fotografie gezien.

Ga door je foto's en bewerk ze om verzadiging, warmte en contrast aan te passen voordat je begint met het maken van je advertentie. Af en toe zal ik foto's gebruiken van meerdere shoots – je wilt zorgen dat ze vergelijkbare warmtes hebben ("warm" duidt op een meer geel/oranje tint, en "koel" verwijst naar tinten met blauw/paars erin). Het is een klein detail dat bijdraagt aan de samenhang van je uiteindelijke advertentie.

Zodra je enkele knaller van foto's hebt om uit te kiezen, onthoud dan "CRAP" - Contrast, Herhaling, Uitlijning en Nabijheid. We zullen elk van deze zo dadelijk overlopen. Als je SparkPost nog niet hebt gedownload – doe het nu! Ik gebruik het voor bijna elke advertentie die ik maak, en het is ook hoe ik al mijn foto's voorzie van een watermerk! Er zijn zoveel geweldige ontwerptools om mee te spelen in deze gratis app (ik beloof dat ze me niet betalen).

Voor een professionele foto-editing-app houd ik van het gebruik van SnapSeed maar er zijn waarschijnlijk honderden goede bewerkingsapps daarbuiten die gratis zijn. Als je op zoek bent naar prachtige gratis stockfoto's voor achtergronden – UnSplash is bae.

Oké, dan nu naar de CRAP!

Contrast

Dit is niet hetzelfde als het aanpassen van het contrast van een foto – het betekent dat de verschillen tussen je ontwerpelementen groot moeten zijn – als twee elementen vergelijkbaar maar niet exact hetzelfde zijn, zal het oog onmiddellijk worden aangetrokken tot de net-niet-hetzelfde elementen en het leidt af van je bericht.

Wat zijn enkele voorbeelden van ontwerpelementen, vraag je je af? Kleur, grootte, lettertypestijl (serif vs sans-serif), lettertypegewicht (bijvoorbeeld vet of licht), spatiering en uitlijning! Pair bijvoorbeeld GROOT VET LETTERTYPE met klein, dun type. Wees voorzichtig met serifs (de kleine "dingetjes" aan de uiteinden van sommige letters – ATW gebruikt een sans-serif lettertype), aangezien ze echt kunnen afleiden als ze niet correct gebruikt worden in combinatie met sans-serif lettertypes (ik worstel soms nog steeds met serifs, het zijn lastige kleintjes!).

Kleur is ook een zeer belangrijk element voor contrast – het meest basale voorbeeld zou zijn om witte tekst te combineren met een zwarte achtergrond. Als je niet genoeg contrast creëert kan je tekst moeilijk te lezen zijn. Als je een achtergrond met patroon hebt, zorg dan dat de tekst opvalt met een contrasterende kleur – SparkPost maakt dit super eenvoudig!

Herhaling

Dit is hoe je alles samenbindt. Het betekent gewoon dat je consistente opmaak gebruikt en elementen herhaalt door je ontwerp heen. Herinner je de serifs? Je kunt zeker een vet serif-lettertype gebruiken in combinatie met een lichte sans-serif zolang je het consistent doet en genoeg contrast hebt tussen de twee lettertypes.

Je kunt nog een stap verder gaan – sommige van de meest cleane en professionele advertenties die ik gezien heb, zijn van verkopers die elke keer precies hetzelfde format gebruiken – je zou denken dat het saai zou worden, maar als je naar hun profiel als geheel kijkt, kan die soort herhaling ze echt laten opvallen als verkoper. Persoonlijk houd ik ervan om dingen te mixen en een beetje wild te doen met elke advertentie die ik maak – maar beide zijn prima! Vind je eigen "merk", als je wilt. Een ander cool ding aan SparkPost is dat je een voltooid ontwerp kunt openen, snel de foto's en tekst kunt vervangen en BAM, je hebt net een andere advertentie gemaakt.

Uitlijning

Neen, ik heb het niet over chaotisch neutraal zijn – dit verwijst naar het zorgvuldig rangschikken van je elementen op een manier die zinvol is. De meeste beginners hebben de neiging om alles te centreren op de pagina – en hoewel dit er oké uit kan zien, mis je de kans om een sterke visuele lijn te creëren die het oog zal trekken. Probeer alles naar links of rechts uit te lijnen, en wees niet bang om negatieve ruimte te laten! Negatieve ruimte is op zichzelf al een ontwerpelement – behandel het als zodanig. Te veel tekst of te veel foto's gepropt in één ontwerp doet mijn arme ADHD-brein pijn. Besluit om een eenvoudiger, korter bericht te kiezen, of zet alle relevante details in de beschrijving van je listing. Minder is soms meer!

Nabijheid

Nabijheid betekent simpelweg dat je gerelateerde ontwerpelementen bij elkaar groepeert. Als ze bij elkaar horen – houd ze niet uit elkaar! Als je een listing maakt met meerdere categorieën van items erop, zou je alle items in elke categorie samen willen groeperen en veel negatieve ruimte tussen de groepen laten. Als je nabijheid succesvol hebt gebruikt, wordt elke groepering die je maakt een samenhangend visueel element en versterkt het de principes van contrast en uitlijning. Net zoals je een nieuwe alinea zou starten bij elke verandering van onderwerp, vergroot dit onderscheid de leesbaarheid van je advertentie aanzienlijk.

Ik hoop dat je genoten hebt van het leren over CRAP! Ik voel me alsof ik nog maar het oppervlak heb geschraapt van de fundamentals van design, dus kijk uit naar meer blogposts van mij in de nabije toekomst! Ook, als je vragen hebt of wilt dat iemand naar een advertentie kijkt voor jou, mijn DMs staan altijd open voor mede-verkopers en ik vraag geen soort van vergoeding (tips zouden gewaardeerd worden maar niet verwacht!).

xoxo - Liv/tehcaffeinator


Por Tehcaffeinator

Thanks for visiting my profile! 🖤If you visit my profile and like what you see, don't hesitate to send me a friend request or a DM! My favorite part of the...

View Profile >


Interessado em contribuir para o nosso incrível blog comunitário? Que tal entrar em contato com a nossa equipa amigável?


Mais do Nosso Blog