Hoe Online Sekswerk Mij Hielp om Lichaamsdysmorfie te Overwinnen

LexiSexy Di LexiSexy 26 visualizzazioni

Verkoper Perspectief van Verkopers
Hoe Online Sekswerk Mij Hielp om Lichaamsdysmorfie te Overwinnen

Stoornis in de lichaamsbeleving (BDD) wordt op de NHS-website als volgt uitgelegd:

Stoornis in de lichaamsbeleving (BDD) is een psychische aandoening waarbij iemand veel tijd besteedt aan het piekeren over fouten in hun uiterlijk. Deze fouten zijn vaak onopvallend voor anderen.

Mensen van elke leeftijd kunnen BDD hebben, maar het komt het meest voor bij tieners en jongvolwassenen. Het treft zowel mannen als vrouwen.

Ik wil snel even verduidelijken dat ik op geen enkele manier een medisch professional of erkende therapeut ben, slechts iemand met veel ervaring met dit onderwerp bij mezelf en veel anderen om mij heen. Dit is advies dat ik wou dat iemand mij eerder had gegeven en dingen die ik wou dat iemand mijn omgeving had verteld.

Hoe dit mij beïnvloedde:

Als jonge tiener, ongeveer 13 jaar oud, begon ik de druk van mijn leeftijdsgenoten te voelen om er veel ouder uit te zien dan ik was. Ik werd voortdurend belachelijk gemaakt omdat ik te dun was en een platte borst had, dit kwam van mijn naaste vrienden en jongens van mijn leeftijd. Ze begonnen hatelijke opmerkingen te maken en noemden me "een jongen die doet alsof hij een meisje is" of "strijkplank", dit had een schadelijke impact op mijn zelfrespect. Achteraf gezien, is het gemakkelijk om te lachen en het van je af te zetten ... deze kinderen hadden geen idee van de impact van hun woorden. Dit deed vooral pijn omdat het kwam van mensen die ik als mijn beste vrienden beschouwde.

Dit leidde tot domme keuzes, zoals 24/7 een beha dragen omdat ik niet wilde dat iemand me zag. Ruime kleding dragen en mezelf overseksualiseren voor validatie van mijn leeftijdsgenoten.

In jaar 11 (16 jaar oud) had ik het lichaamstype dat ik nu heb, maat 8, slank met dikke dijen en 32C borsten. Toch kon ik nog steeds niet zien wat anderen zagen; ik zag iemand die overgewicht had, platte borsten had en het niet verdiende om zichzelf een vrouw te noemen. Dit leidde tot een eetstoornis die ik had gedurende 3 jaar vanaf de leeftijd van 15 - 18 (ik zal het hier nu niet over hebben, maar misschien in de toekomst als je geïnteresseerd bent).

Hoe ik erover heen ben gekomen:

Om te beginnen, ik heb nog steeds af en toe slechte dagen waarop de onware gedachten me vertellen mezelf te beperken, maar ik heb geleerd dat ik een volwassen vrouw ben die brandstof verdient. Je hoeft niet elke calorie te rechtvaardigen. De herinneringen die je maakt en de ervaringen die je niet mist door van jezelf te houden, zijn onbetaalbaar.

Daarentegen, de belangrijkste reden waarom ik ben begonnen mijn lichaam als mooi te zien is deze lieve gemeenschap. De liefde, likes en complimenten die ik heb ontvangen zijn zo ontroerend en altijd zo respectvol geformuleerd. Evenals het zien van een diverse reeks lichamen hier en het realiseren hoe verbluffend mooi iedereen is. Ik begon te denken "als al deze mensen denken dat ik mooi ben, misschien ben ik dat dan ook wel". Dit leidde mij naar zelfreflectie en hielp me mijn negatieve beeld van mijn lichaam te ontrafelen.

Gedrag/ symptomen waar je op moet letten bij dierbaren:

  • Lichaamscontrole (obsessief in de spiegel kijken, zichzelf meten, in hun huid knijpen enz.)

  • Extreme verandering in eetlust (dit kan door veel hormonale, mentale en financiële redenen komen dus een zachte, niet-confronterende gesprek is de beste manier. Als je niet zeker bent over het bespreken van het probleem of denkt dat het niet het juiste moment is om het ter sprake te brengen, kan een oprecht "ik ben hier als je ooit wil praten" veel betekenen).

  • Stemmingswisselingen, vermoeidheid, "snauwerig" gedrag, zich terugtrekken, zelfisolatie, veel slapen.

  • Negatieve zelfpraat vermomd als grappen en ook negatieve opmerkingen maken over anderen als een vorm van afleiding.

Het kan heel hard zijn om dit ter sprake te brengen bij iemand die er nog niet klaar voor is om te praten, dus het is essentieel dat ze open kunnen zijn wanneer ze er klaar voor zijn en hen een veilige plek te bieden om jou te vertellen.

Conclusie:

Maak geen opmerkingen over anderen als je niets aardigs te zeggen hebt. De dingen die je zegt hebben diepere consequenties dan je je zou kunnen voorstellen.

Verhef anderen op het dashboard en in de DMs, niet alleen kopers maar ook verkopers! Iemands dag kan worden gemaakt door hen te vertellen "Ik hou van de set die je draagt" of dat "Je haar er prachtig uitziet" enz.... het hoeft niet seksueel te zijn.

Er zijn altijd mensen met wie je kunt praten, hulplijnnummers, goedkope/gratis therapie of veel inspirerende mensen online. Ik heb nooit professionele hulp gezocht omdat ik bang was en dat is een grote spijt van mij, ik hoop dat dit zelfs één gesprek inspireert.

Als dit iets is dat jou beïnvloedt, weet dan dat je sterk, mooi en waardig bent om hulp te krijgen.

Ik hoop dat jullie allemaal een heerlijke dag hebben en als je tot hier hebt gelezen ben je geweldig dus heel erg bedankt. Mijn DMs zijn altijd open als je wilt chatten, vragen hebt, of gewoon hallo wilt zeggen!

Liefdevol, Lexi x

.

Di LexiSexy

Top 1% on ATW in under two week and top 0.1% in a month... well done boys I’m a 19 yr old, studying Fine Art at University all...

View Profile >


Interessato a contribuire al nostro fantastico blog della comunità? Perché non metterti in contatto con il nostro gentile team?


Altri articoli dal nostro Blog