De lelijke waarheid...Overleven met endometriose

UndeniablyKinky Von UndeniablyKinky 27 Aufrufe

Verkoper Motiverend Perspectief van de Verkoper
De lelijke waarheid...Overleven met endometriose

Onze gemeenschap hier is om zo veel redenen geweldig, maar in dit geval wil ik graag gebruik maken van de invloedrijke kant van ons platform om bewustwording te vergroten voor een onderwerp dat niet bepaald fraai is.

Het is niet glamoureus, het is niet iets waar gewoonlijk zo openlijk en eerlijk over gesproken wordt als wat ik met jullie ga delen, maar het is een onderwerp dat me na aan het hart ligt, dat velen raakt en toch blijft het ondergediagnosticeerd en verkeerd begrepen.

Sommigen van hen die lijden ken je wellicht; het kunnen familieleden, vrienden, collega-verkopers of vreemden zijn die je op straat passeert; ze houden het misschien verborgen, ze lijden misschien in stilte zoals velen vaak doen. Wel, dames, ik ben hier om jullie te vertellen, jullie staan er niet alleen voor. Dit is de lelijke waarheid… de realiteit van een #EndoWarrior.

Andere blogs die ik heb geschreven en met jullie heb gedeeld, focusten vooral op lichaamsvertrouwen en om jullie prachtige mensen aan te moedigen jullie waarde te kennen en te beseffen hoe ongelooflijk jullie zijn. Deze keer zal het iets anders zijn, maar aangezien we hier allemaal redelijk vertrouwd zijn met alles wat met vagina's te maken heeft, is hier een zo goed als elke plaats, dus laten we opleiden waar we kunnen en onze steun tonen aan degenen die het nodig hebben.

Endometriose Bewustwordingsmaand

Maart nadert snel en voor degenen die het weten, is dit de maand die gewijd is aan het verhogen van de bewustwording van endometriose. Als deze term je onbekend is, wees dan niet verrast; hoewel extreem vaak voorkomend wordt er nergens in de buurt genoeg over gesproken.

Het is een chronische, langdurige, invaliderende en ongelooflijk isolerende ziekte die meer dan 176 miljoen vrouwen wereldwijd treft, 1 op de 10 vrouwen lijdt eraan en er is NOG STEEDS geen bekende genezing.

Nu komen we tot de kern van de zaak... Endometriose is NIET slechts een pijnlijke menstruatie, ondanks de aannames en sociale stigma's die aan de term kleven, dit is gewoon niet het geval. Het is een aandoening die vrouwenlevens verwoest en het is tijd om te #BreakTheSilence.

Het is een stoornis waarbij endometrieel weefsel buiten de baarmoeder groeit, vaak op je eierstokken, darmen, eileiders, enzovoort. Deze weefsels reageren op de menstruatiecyclus elke maand en bloeden ook. Er is echter geen manier voor dit bloed om te ontsnappen, dus het blijft vastzitten in je bekken, wat kan leiden tot verschrikkelijke symptomen.

Symptomen van Endometriose

Ontsteking,

Ernstige pijn,

Verklevingen

Chronische vermoeidheid

Vruchtbaarheidsproblemen

Pijnlijke urinering/darmbewegingen

Het vormen van littekenweefsel

Overvloedige/Pijnlijke Menstruaties

Pijn tijdens seks

Depressie/Angst

De vrouwen in je leven kunnen lijden aan dergelijke symptomen en zich volledig onbewust zijn dat ze deze aandoening kunnen hebben, dus ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om advies in te winnen en hulp te zoeken waar je kunt, vooral gezien de langetermijneffecten die deze aandoening kan hebben.

Ik werd gediagnosticeerd met Endometriose toen ik 21 was; 5 jaar NA het begin van eventuele symptomen. Ik vocht onophoudelijk met doktoren om verschillende medicijnen op te geven die gewoon niet werkten, ik had hulp nodig en ik nam geen nee als antwoord.

Dames, als jullie een vergelijkbare situatie doormaken, geef dan alsjeblieft niet op. Het is niet zozeer dat vrouwen niet spreken, het is dat ze niet worden gehoord. Maar er zijn zo veel steungroepen en bewustwordingspagina's online die je de begeleiding en advies kunnen geven die je nodig hebt.

Diagnose van Endometriose

Endometriose kan niet worden gediagnosticeerd via een bloedtest of een echografie; hoewel andere symptomen via deze methoden kunnen worden geïdentificeerd, maar op dit moment is laparoscopische chirurgie de enige zekere manier om de weefsels te identificeren en succesvol te verwijderen. Dat is de trieste waarheid ervan, mijn lieverds, maar het is zoals het is, hoewel, hoe pijnlijk en uitputtend het hele proces ook kan zijn, het krijgen van die diagnose en manieren vinden om je symptomen te beheren is altijd veel beter dan in stilte lijden zonder te weten wat er in je gebeurt.

Helaas leed ik vrijwel aan elk symptoom dat er was; niet allemaal tegelijk, ze kwamen in golven, maar de opvlammingen waren verschrikkelijk. Het was een marteling en echt hartverscheurend. Het is onvoorzien hoe het zo veel aspecten van je leven kan aantasten, dus het woord verspreiden en de terminologie normaliseren, mensen helpen hun symptomen te begrijpen en herkennen, kan een groter verschil maken dan je weet.

De Emotionele en Psychologische Impact van Endometriose

De emotionele en psychologische gevolgen van deze ziekte kunnen soms schadelijker zijn dan de fysieke. Ik probeerde de pillen, ik onderging de operaties... Ik werd op 21-jarige leeftijd verteld dat ik 5 jaar had om een baby te krijgen, of een natuurlijke zwangerschap zou vanwege de fysieke gevolgen die de ziekte al op mijn lichaam had gehad, uitgesloten zijn. Dat op zichzelf was angstaanjagend en het was een mentaal kwelling waar ik niet klaar voor was; gekoppeld aan de verschrikkelijke pijn die ik dagelijks moest doorstaan, nou, het was geen wandeling in het park.

MAAR precies daar…dat is het veelvoorkomend misverstand! Dat we in een race tegen de klok zijn, vechtend tegen een ziekte die dokters, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals zelfs niet volledig begrijpen, ze kennen de oorzaken niet en ze hebben geen genezing. Dat is de realiteit.

Ik heb nu, op 28-jarige leeftijd, een gezonde maar ietwat gekke 3-jarige die me helemaal gek maakt. Ik had een gezonde zwangerschap en beviel natuurlijk ondanks de veronderstellingen van de artsen. Ik had geluk, dat weet ik en ik ben ongelooflijk dankbaar, maar ik deel mijn verhaal om hoop te geven aan vrouwen die misschien tegen de kansen vechten.

Ik zal niet vergeten wat ik heb doorgemaakt om mijn zoon te krijgen, maar mijn littekens vertellen een verhaal, ze zijn een herinnering aan de tijd dat het leven probeerde me te breken maar faalde. Het is niet onmogelijk, het is geen doodvonnis. Verbreek de stilte, word gehoord. Het is een gevecht, maar het is er een die je kunt winnen.

Ik ben de 1 op de 10. Het is niet zomaar een statistiek. Het is mij. Ik ben een #EndoWarrior.

Altijd liefde,

UndeniablyKinky xxx


Von UndeniablyKinky

She's Back...She's Single & She's Ready To Cause Some Trouble 😜😘 Hey there beauts...it's been a while! If we haven't crossed paths before then welcome you can call me Kinks; i'm glad...

View Profile >


Interessiert daran, zu unserem großartigen Community-Blog beizutragen? Warum nicht unser freundliches Team kontaktieren?


Mehr von unserem Blog